MANIFEST + MANIFESTACIÓ: “LA GRÀCIA QUE VOLEM: SENSE ESPECULACIÓ NI ELITITZACIÓ”

13627044_574192942760384_5501420898198868318_n 13658964_574192946093717_3079572611060348393_n

El següent manifest és fruit de la feina efectuada durant tres reunions entre diverses entitats i organitzacions de la Vila de Gràcia, entre elles el Banc Expropiat. La primera reunió es va efectuar, amb molta expectativa, el 14 de juny al local dels Lluïsos de Gràcia. Des del Banc Expropiat vam organitzar aquesta trobada perquè vèiem important, tal com dèiem al text convocant, «parlar dels esdeveniments que s’han donat a Gràcia arrel del nostre desallotjament i trobar els punts en comú com a veïnes i veïns que compartim una mateixa realitat de barri».

Per a nosaltres aquest text és un punt de partida, un primer pas, i no podem entendre’l si no està relacionat amb tota la resta de coses que fem com a Banc Expropiat. Per això continuem treballant per a estendre xarxes de suport a Gràcia, continuem plantant cara a l’especulació, continuem preparant-nos per a tornar al Banc Expropiat.

A la Vila de Gràcia patim les conseqüències de l’especulació immobiliària cada dia, una pressió que no para d’augmentar. Trobar pis de lloguer és una odissea, hi ha poca oferta, són caríssims i les condicions acostumen a ser abusives. L’augment de preus també afecta els locals comercials, que obliga a tancar botigues de proximitat i encarir productes. L’encariment de la vida es fa insostenible per a moltes persones, i la solució acostuma a ser marxar a barris més barats, una expulsió constant que està transformant l’estructura social de Gràcia, fent de la Vila un lloc elitista.

Frenar l’expulsió del veïnat amb menys recursos era i és un dels objectius del Banc Expropiat, i el seu desallotjament l’ha convertit en símbol de la resistència. Ha permès posar al centre del debat i visualitzar molt més que és urgent frenar l’escalada de preus, aturar la transformació del barri que ens aboca a convertir-nos en un parc temàtic i defensar una Vila vivible. Els cinc anys de presència del Banc, teixint xarxes de suport mutu, demostren que és possible posar obstacles a l’elitització de la Vila i trobar maneres de viure diferents i fora de la lògica mercantil. Compartint eines per trobar solucions a les necessitats més bàsiques: una casa, menjar, roba… i a la vegada denunciant i assenyalant els i les responsables.

I ara, aquesta resistència es multiplica i s’estén. S’ha generat un moment ideal per trobar-nos i l’oportunitat d’adonar-nos que compartim la mateixa preocupació i les ganes d’oposar-nos fermament a la pressió dels inversors privats que es volen enriquir amb el nostre barri. Som molts i diversos, cada col·lectiu, entitat o associació treballa de forma diferent, però volem caminar en la mateixa direcció. I mostra d’això són la quantitat de lluites que estem duent a terme per fer de Gràcia un millor barri on viure.

Un moment excepcional per sumar forces i reivindicar que no marxem, ens quedem!

El proper dijous 21 de juliol fem un primer pas sortint al carrer i farem una manifestació sota el lema «La Gràcia que volem: sense especulació ni elitització».

Així doncs convoquem a totes les entitats, associacions, col·lectius, organitzacions, grups de treball i assemblees a assistir a la manifestació el 21 de juliol a les 19:30h a pça. Revolució.

Convoquen: Banc Expropiat, Plataforma Gràcia Cap A On Vas?, Associació Veïnal Vila de Gràcia, Arran Gràcia, Ateneu Independentista La Barraqueta, Ateneu Llibertari de Gràcia, Lluïsos de Gràcia, Barri Obert – Gràcia amb les Persones Refugiades, Esplai GMM, Endavant Gràcia, Oficina d’Habitatge, Assemblea Groga de Gràcia, Assemblea Llibertària l’Oca de Gràcia, Moviment Popular de Gràcia, La Usurpada, Associació Cultural l’Independent de Gràcia i llibreria Taifa.

Si la teva entitat, organització, associació o col·lectiu vol adherir-se al manifest convocant a la manifestació poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Al llarg d’aquestes tres trobades s’ha decidit continuar treballant conjuntament a llarg termini després de la manifestació. És per això que de cara al proper setembre hi ha sobre la taula diverses propostes per no deixar de trobar-nos, debatre i organitzar-nos entre totes les entitats que conformem aquest barri i teixit associatiu.


Comments are disabled.